narednih nekoliko dana u istočnoj Srbiji

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

narednih nekoliko dana u istočnoj Srbiji

Post by bluealek »

Treba mi jedan saputnik voljan da u narednih nekoliko dana (do kraja jula) učestvuje u jednoj od 3 predložene aktivnosti:

1) Ispitivanje gornja 3 kraka Lazarevog kanjona (Mikuljskog, Vejskog i Demizloka) i njihove okoline, uključujući i puteve i stazice na tom području. U pitanju bi bio prevashodno pešački treking, mada nije isključeno ni korišćenje bicikala ili terenskog vozila za prelaz nekih trasa (svakako van samog kanjona, koji je jedva prohodan i pešice). Spavanje bi bilo u šatorima, opciono bi se smeštaj mogao organizovati i u dogovoru sa monasima Mikuljskog manastira, ili u motelu kod Lazareve pećine.

2) Mapiranje MTB staza na području Nacionalnog parka Đerdap. Ovde bi se većina aktivnosti odvijala na biciklima. Radi efikasnosti verovatno bismo se razdvajali svakog dana na različite staze, svako bi imao svoj GPS sa zadatom rutom. Na kraju dana bismo sumirali utiske sa terena, težinu, atraktivnost i prolaznost staza i unosili eventualne neophodne korekcije samih ruta na osnovu izvezenih trekova. Aktivnosti bi se odvijale na području Miroča, Liškovca i Severnog Kučaja, što sve spada u granice NP. Smeštaj u šatorima, odnosno moguć je i drugačiji aranžman u dogovoru sa upravom NP i prema trenutnim mogućnostima.

3) Boravak na Staroj Planini i njeno dalje ispitivanje iz MTB perspektive (što ne mora obavezno da podrazumeva i celodnevne i svakodnevne vožnje biciklom, moguća je i podela zaduženja između nas dvojice). Osnovni akcenat stavljam na ispitivanje pravca Topli Do - Dojkinci - Visočka Ržana, prevojem uz samu Bugarsku granicu. Spavanje u šatorima, ali u obzir dolazi i planinarski dom na Babinom Zubu, možda i konak manastira Sv. Bogorodice kod Visočke Ržane.

Ako ste zainteresovani za bilo šta od ovoga molim da mi to hitno javite na 064/1159852, kako bih vreme polaska i destinaciju prilagodio vašim željama i mogućnostima. Za slučaj da ne bude zainteresovanih, ja ću se već u prvom delu dana (srede, 26. jula) uputiti ka destinaciji po svom izboru od pomenute tri. Treba mi samo jedan saputnik. Nije potrebno opterećivati se finansijskom stranom priče, odnosno možete priložiti za transportne troškove prema sopstvenim platežnim moćima (uključujući i ništa).
Post Reply