Društvo,
Razmišljam da odemo da obrnemo par krugova po Goliji, možda i da zađemo ka Javoru i Uvcu za vikend 2. i 3. avgusta, s tim što bih ja bio u mogućnosti da zahvatim i par dana krajem jula pa da to bude neka vrsta proširenog vikenda. Ima li zainteresovanih?
Od sutra pa veći deo meseca ću biti u divljini, često van dometa mobilne telefonije, ali ću se potruditi da pratim listu i forum kad sam u dometu, da vidim ima li odziva. Malo će vremena biti za dogovaranje kad se vratim, zato računajte da mogu da povezem svojim kolima troje bajkera, pa razmišljajte u tom smeru ako vas taj prostor intrigira. Pokušaću da skockam neki zvaničan, precizniji program da okačim u najave na sajt, ali s obzirom na okolnosti ne mogu da obećam da ću sa terena to uspeti da izvedem.
Golija od 1. do 3. avgusta
Moderator: Moderatori
itinerer
sta bi sa itinererom jer ja odoh 10 avgusta za Ohrid.Vidim da od ovog puta nema nista,odoh da se vozim po Vojvodini do polaska za Ohrid.A posto pravim drustvo Aci koji ide za Crnu Goru preko Albanije-Albanse obale jadrana mozda mu na kraju i nappravim drustvo preko Albanije jer mi pamet ne smeta a vremenea imam,mada me ne interesuje Albanija vec Makedonska jezera Ohrid,Prespan i Dojran
pozdrav od Rajka
pozdrav od Rajka
Verovatno ću malo da modifikujem plan da bih ga uklopio sa nekim poslovnim obavezama na terenu kojima bi trebalo da se pozabavim, tako da ću "bazu" da pomerim malo zapadnije - umesto da se stacioniramo na Goliji, biće to na ušću meandara Uvca u Sjeničko jezero, ispod imanja nadaleko čuvenog Muje.
Cela stvar će se dešavati od četvrtka, 31. jula do nedelje 3. avgusta, pri čemu će veći deo četvrtka otići na putovanje do onde, a od preostala tri dana jedan ću potrošiti da odradim posao sa rendžerima rezervata koji sam planirao, a ako sve sa time prođe kako treba preostala dva će biti za bajkersku akciju.
Što se same biciklijade tiče, figuriraju dve ideje. Prva je da se napravi jedna duža vožnja glavnim grebenom Javora do Golije uz spuštanje u dolinu Studenice i spavanje u privatnom smeštaju u Devićima (sutradan nazad nešto severnijom trasom, bliže Ivanjici). Druga ideja je da se naprave dve kružne dnevne vožnje, jedna po Javoru i istočnim obodom Uvca, dok bi druga zapravo bila oko meandara i jezera.
Nisam još ništa zvanično objavio jer sam još uvek u pregovorima vezano za posao koji treba da se uradi, te ne znam koliko će mi slobodnih mesta preostati da ponudim bajkerima za prevoz. U principu ko želi da se samoorganizuje što se tiče prevoza, do Muje se može stići i običnim kolima, nije problem da pošaljem trek od puta Sjenica - Ivanjica (mislio sam da to uradim kada zaokružim plan i zvanično ga okačim na sajt).
Cela stvar će se dešavati od četvrtka, 31. jula do nedelje 3. avgusta, pri čemu će veći deo četvrtka otići na putovanje do onde, a od preostala tri dana jedan ću potrošiti da odradim posao sa rendžerima rezervata koji sam planirao, a ako sve sa time prođe kako treba preostala dva će biti za bajkersku akciju.
Što se same biciklijade tiče, figuriraju dve ideje. Prva je da se napravi jedna duža vožnja glavnim grebenom Javora do Golije uz spuštanje u dolinu Studenice i spavanje u privatnom smeštaju u Devićima (sutradan nazad nešto severnijom trasom, bliže Ivanjici). Druga ideja je da se naprave dve kružne dnevne vožnje, jedna po Javoru i istočnim obodom Uvca, dok bi druga zapravo bila oko meandara i jezera.
Nisam još ništa zvanično objavio jer sam još uvek u pregovorima vezano za posao koji treba da se uradi, te ne znam koliko će mi slobodnih mesta preostati da ponudim bajkerima za prevoz. U principu ko želi da se samoorganizuje što se tiče prevoza, do Muje se može stići i običnim kolima, nije problem da pošaljem trek od puta Sjenica - Ivanjica (mislio sam da to uradim kada zaokružim plan i zvanično ga okačim na sajt).
Divcibare-Zlatibor
Odoh ja u utorak na Divcibare pa na Zlatibor da ubijem vreme do kretanja za Ohrid 10 avgusta a mozda i za Albaniju da vidim njihovo more ali otom potom.
pozdrav od Rajka
pozdrav od Rajka
PREPORUKA! Spavanje u motelu Radočelo u Milićima, zaseok Slatina.bluealek wrote:Što se same biciklijade tiče, figuriraju dve ideje. Prva je da se napravi jedna duža vožnja glavnim grebenom Javora do Golije uz spuštanje u dolinu Studenice i spavanje u privatnom smeštaju u Devićima (sutradan nazad nešto severnijom trasom, bliže Ivanjici).
Za Sašu, to je na samom putu Studenica - Devići (ili Ivanjica) kroz Miliće gde je urađeno onih par stotina metara asfalta.
Bio sam tamo pre dva dana, odlična klopa u restoranu, dvokrevetne sobe sa kupatilom, sve novo, a i cena je extra - 600 din prenoćište po osobi, a sa doručkom 750 din! Gazda je Dragoslav Antonijević, telefoni su: 036 438-252, 438-115 (stara predratna centrala u Ušću) ili 032 685-055 (nova bežična fiksna telefonska veza). Napraviću mu i neki sajtčić, registrovao sam www.radocelo.com i postavio pripremnu stranu sa slikom objekta. Čovek je baš zainteresovan za ugošćivanje bajkera i malih grupica planinara (imaće za neki mesec tridesetak kreveta) a mesto je idealno za krugove po Radočelu, Čemernu, Studenici i Goliji.
Žao mi je što neću i ja sa vama u moj komšiluk, ali ipak - Olimp zove

L.A.
Last edited by alazovic on 28 Jul 2008, 18:36, edited 1 time in total.

There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Hvala Aco, ovo će se naći u Bazi jeftine spavke koliko odmah! Što se tiče detaljnog plana biciklijade po Uvcu i Javoru ovog vikenda, okačio sam zvaničnu najavu na sajt,
http://www.freebiking.org/Najave/Ture/uvac.html
tako da ćete tamo naći sve detalje, uključujući i .gpx fajl sa trekovima i waypoint-ima. Pošto pretpostavljam da će se većina vas tamo pojaviti u petak predveče (neki su najavili čak i dolazak autobusom do Sjenice), molio bih da mi javite vreme kad da dođem do Sjenice ili do asfalta Sjenica - Ivanjica da vam pomognem da uspešno pronađete put do kampa (ili da vas pokupim i transportujem, za one koji stižu bez automobila).
Toliko od mene za sada. Koliko god da nas bude, siguran sam da ćemo napraviti par sjajnih vožnji po prelepom prirodnom okruženju!
http://www.freebiking.org/Najave/Ture/uvac.html
tako da ćete tamo naći sve detalje, uključujući i .gpx fajl sa trekovima i waypoint-ima. Pošto pretpostavljam da će se većina vas tamo pojaviti u petak predveče (neki su najavili čak i dolazak autobusom do Sjenice), molio bih da mi javite vreme kad da dođem do Sjenice ili do asfalta Sjenica - Ivanjica da vam pomognem da uspešno pronađete put do kampa (ili da vas pokupim i transportujem, za one koji stižu bez automobila).
Toliko od mene za sada. Koliko god da nas bude, siguran sam da ćemo napraviti par sjajnih vožnji po prelepom prirodnom okruženju!