Ekipa iz Nisa i Leskovca provela je dva naj toplija dana ove godine vozeći po Kučaju. Prelepa priroda i vidici, dobro raspoloženje, druženje sa ljudima sa pojate koji su odložili svoje jutarnje aktivnosti kako bi nas ispratili na najbolji mogući način, odličan prijem u manastir "Novi Stjenik" , Lazarev kanjon, jelen na putu, bežanje od ovčarskih pasa su deo onoga što je karakterisalo ovu vožnju.
Evo i slika http://picasaweb.google.com/drakulic.mi ... ne14I15810#
Dva vrela dana na Kučaju
Moderator: Moderatori
Re: Dva vrela dana na Kučaju
Lepo! Nego, gde to niste mogli da pronađete put ono kad si me zvao? Da niste možda pokušali da uđete na put ka Straži onim prvim skretanjem u šumu levo nakon one napuštene kuće na Dubašnici? Ako ste to probali, onda me ne čudi, jer se taj put vrlo retko koristi i u ovo doba godine je sigurno veoma urastao (i ja sam prvi put tražeći put ka Liscu tuda krenuo, pa završio u teškom gustišu). Treba ići do samog prevoja, gde je velika livada, uhvatiti put koji izbija na sredinu te livade i njime ući u šumu, obilazeći Kršijoru, jedino tako se put nabada kako treba.
Kucaj nikada dosadan...
Fenomenalno
Fenomenalno

Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
Upravo tu. Prvo skretanje desno posle napustene kuce sa desne strane. Put od samog starta nije obecavao pa smo na tom delu gurali bicikle 700 m sa 70 m penjanja. Odustali smo tek kada smo izašli na livadu iznad šume gde se gubio svaki trag zapuštenog puta. Tada smo se vratili na glavni put i potražili pomoć prijatelja
. Da sve nije tako krenulo ne bi smo našli odlično mesto za kampovanje kraj ledenog izvora i ne bi smo upoznali veoma prijatnu porodicu na pojati ispod lovišta