Slučajno nabasah na ovo, nije loše, mada je malko kilavo pomeranje karte:
http://www.oziexplorer3.com/eng/ge.html
Najzad imamo mogućnost da editujemo trekove na GE kartama direktno u Oziju, sa mnogo boljim interfejsom u odnosu na originalni GE. Nisam se preterano igrao sa ovim - neka probaju i drugi, pa nek jave rezultate
Google Earth mape zvanično omogućene u Ozi Exploreru
Moderator: Moderatori
Google Earth mape zvanično omogućene u Ozi Exploreru
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Re: Google Earth mape zvanično omogućene u Ozi Exploreru
Odavno koristim snimljene gugl snimke kao podloge i to radi sasvim ok i pri tom ima mpunu kontrolu sta gledam i uvek mi je na raspolaganju, bez potrebe za internetom...
Eto, a ja naprotiv jako retko snimam GE mape za korišćenje u Oziju, osim kada ih ubacujem GPS, prvo jer se trudim da ne posećujem iste predele više od jednom godišnje (dvogodišnje, trogodišnje...), pa bi mi sama konverzija oduzimala mnogo vremena, a i GE mape nisu kompletne bez dodatnih sadržaja kao što su POI i slike korisnika.
A pomenuo bih i ovo - nikada ne znamo kada će Google da nas iznenadi novijim i detaljnijim segmentom kraja koji nas interesuje!
Ovu opciju sam, btw. otkrio kad sam letos planirao tracking staze po Tasosu, pa rekoh - ajde da pomenem, bolje sada neko nikada. Ko zna, možda će trebati nekom ko nije preterano vičan pri manipulaciji sa kartama
A pomenuo bih i ovo - nikada ne znamo kada će Google da nas iznenadi novijim i detaljnijim segmentom kraja koji nas interesuje!
Ovu opciju sam, btw. otkrio kad sam letos planirao tracking staze po Tasosu, pa rekoh - ajde da pomenem, bolje sada neko nikada. Ko zna, možda će trebati nekom ko nije preterano vičan pri manipulaciji sa kartama
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Pedja, koji program koristiš za skidanje gugl snimaka?
Trenutno nijedan. Preisntalirao sam racunar pa nemam nista instalriano a bekap mi je na drugom disku i jos nije stigao na red da vidim sta sve treba da se stavi. Doduse, radio sam sa vise programa tako da i ne znam kojim sam to napravio. Pretpostavljam da sam koristio Mobile Atlas Creator.
Ja koristim Terra Incognita.Milan wrote:Pedja, koji program koristiš za skidanje gugl snimaka?
http://www.zubak.sk/TerraIncognita
Nezgodacija je što je program u besplatnoj verziji neupotrebljiv, ali nije skup, pa mi nije bilo teško da platim licencu.