Eto najzad sam uspeo da u zadnji cas sredim svu birokratiju na vreme (vizu) i ipak stigao u petak vece u Maribor vozom.
Malo iznad Maribora smo se u subotu pre 9 skupili, i krenuli istocno prema mestu Ljutomer, u cijoj blizini smo te noci spavali,
na jednom seosko-vinogradarskom-turistickom domacinstvu.
U nedelju je sledio povratak ka Mariboru, ali dolinom, a ne preko brda kao prvi dan

Evo oma link ka slikama: http://ir.fotopic.net/c1758880.html
Sve u svemu jako fino smo se druzili

Posle vecere u subotu smo bili pocasceni prezentacijom Marije Kozin o njenom putu do Kine i nazad (www.marijakozin.com)
kao i video prezentacijom i razgovorom sa svetskim rekorderom, Damjanom Zabovnikom.
Damjan je sam dizajnirao i napravio svoj streamliner Eivie (1 i 2, a sprema se i 3) inace veoma je zanimljivo to sto Damjan vozi naopacke.
Ne, ne samo da vozi lezeci nego vozi i unatraske!

Kaze da uopste nije tako tesko, a da takva postavka donosi najefikasniji prenos snage na tocak, kao i nesto bolju aerodinamiku

Ja sam nameravao da odem i vratim se biciklom, po dva dana tamo i nazad, ali je na kraju ispalo da sam otisao vozom sve do Maribora,
jer mi je pobegao jutarnji voz sa kojim bih imao sansu da se iz Zagreba, preko Kumroveca domognem Maribora u petak popodne.
A u cetvrtak sam oklevao da krenem zbog kise, i kako se ispostavilo dobro sam postupio

Vratio sam se biciklom, ali ne za dva, nego za jedan dan

Krenuo sam u 9 a kuci bio u 10:30 sledeceg dana. Znaci 25,5 sati ukupno, sa 19 sati efektivne voznje.
Nisam nameravao da pravim duze odmore, niti da spavam, ali me je san ipak savladao, i to nekako iznenada,
kada sam od Sida uhvatio precicu autoputem do S.Mitrovice (jer je lokalni put totalno ocajan)
te videvsi da nema sanse da ostanem budan, a u Sidu popijena Guarana nije imala efekta

svrnuo sam na parking i uvukao se u vrecu i odspavao jedno sat i po na klupi uredjenog odmorista/parkinga.
I propustio sam izlazak sunca

Hmm, znaci 5 sati !!?? mi je otislo na brojne kratke 10 minut pauze i tri duze za klopu ? Posete zbunju i kukuruzima uracunate

nesto mi to mnogo, ali kao sto je rekao onaj holandjanin sto je zavrsio Paris-Brest-Paris za 58 sati - "suvise mnogo sati mi je otislo na posete zbunju"

Sad, mozda ce neko pitati - ZASTO !? Pa, samo zato sto mogu

A s obzirom da bih zeleo od sledece godine da zvanicno pocnem da vozim brevete,
ovo je bila idealna prilika da vidim kako izgleda brevet od 400 km

Onaj od 200 sam vec odradio jedno mesec pre, isavsi do Backe Palanke i nazad (224km)
Pa tako ..

Lezeci pozdrav!