Buduci da sam nov na forumu, red je da se prvo predstavim - zovem se Martin, trenutno zivim i studiram u Beogradu i kao i svi ovde, volim voznju dovoljno da odvajam od usta i trosim moje studentske kredite izvan opsega njihove namene

Kada sam se prvi put upoznao sa rekumbentom, pre mozda godinu dana, na netu naravno delovalo je kao da su svi problemi sa bolom u ledjima, zadnjici, vratu resivi (ovo pocinje da zvuci kao reklama za one jastuke xD). Par minuta po prvom susretu sacekao me je hladan tus u formi love koju treba izdvojiti za brendirane, gotove bentove te je tako i ideja lagano upala u hibernaciju ali nikada nije nestala. Pre nedelju-dve sam na Terazijama naleteo na nekog nemca na bentu i poceo da ga jurim kako bih se konacno prvi put uzivo upoznao sa njim (bentom, ne likom xD). Par minuta razgovora i ponovo sam se navukao na ideju, poceo da guglam, jurim, citam i naleteo na VeloMotion ramove koji su me privukli i sasvim pristojnom cenom i high racer varijantom koja mi je i od ranije delovala najpogodnije za mene i moje potrebe. U svakom slucaju, da ne duzim pricu, odlucio sam se za Velomotion Stick i trenutno sam u sporom ali sigurnom procesu stekanja love. U medjuvremenu, valjalo bi da se pozabavim pitanjem delova za isti a kako je moje znanje u tom pravcu ekstremno ograniceno obracam se vama za pomoc.
U prvom postu bih se ogranicio na pitanja o pogonu bajka, pogotovu u kontekstu tvrdnje da se bentovi kilavo ponasaju na uzbrdici. Naravno, ne planiram neke surove uspone ali buduci da sam iz Uzica a imam i babu na selu podno Durmitora u jednom trenutku ce se sigurno desiti i da ga poteram na ozbiljnije uspone. Da li je taj nedostatak moguce kompenzovati resenjima poput MegaRange-a ili neceg slicnog? Napominjem i da mi je pri voznji daleko bitnije da stignem nego kada cu da stignem tako da brzina, iako pozeljna nije presudan faktor, pogotovu ne na usponima. Takodje, bilo kakve informacije o prednostima/manama/karakteristikama razlicitih setupa zupcanika i uopste o tom aspektu voznje su pozeljne.
Unapred se izvinjavam na eventualnim laickim izrazima i generalno veoma kilavom znanju iza svega ovoga ali kapiram da cete me razumeti i da vas nece smarati da se bakcete sa jos jednim pocetnikom.