САТ

Kad je bicikl okačen o klin, onda fribajkeri sede ispred računara i pričaju...

Moderator: Moderatori

САТ

Postod Бранко » 30 Maj 2011, 08:40

Сале, први пут јуче гледам у САТ-у твој прилог о турингу и неопходној бајкерској опреми видим тебе али чујем спикерку. Јеси ли тако хтео или је то режијска форма? И друго, таман се обрадовах и наместих пред ТВ кад крај.Има ли бити наставака? Баш има о чему да се прича,да се заинтерсовани упознају а стидљиви окураже. Пази, штос је у томе што ти знаш путеве у Србији и околини али што је најбитније знаш и ЧИМЕ се по тим путевима може ићи (кола,бајк,пешице). Позз :D
Korisnikov avatar
Бранко
Freebiker
 
Postovi: 63
Pridružio se: 17 Maj 2010, 09:25

Re: САТ

Postod bluealek » 30 Maj 2011, 09:09

Branko, ništa se u SAT-u ne dešava onako kako sam ja hteo, nego kako Alvirovići misle da treba. Mi smo tu samo najamna radna snaga. Na to koliko će minuta nekog priloga biti (i da li će ga uopšte biti), kao i koliko će koje vrste tekstova biti objavljeno (i kako će ti tekstovi uopšte izgledati) mi imamo minimum uticaja. Ako tekst nije proizveden tačno po zamisli šefova, u stanju su da ga vraćaju na ponovno pisanje koliko god puta je potrebno. Već sam naučio da moje sugestije nemaju nimalo uticaja na njihovo odlučivanje - ja mogu da izdeklamujem neke ideje, ali će oni to propustiti kroz svoj filter i nekom nedokučivom logikom odlučiti da li će od neke od njih da proizvedu nešto. I to će najčešće biti nešto skroz deseto od onoga kako sam ja to zamislio, odnosno kako bih to uradio da sam kojim slučajem onaj ko o tome odlučuje.
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Re: САТ

Postod Бранко » 30 Maj 2011, 10:00

Потпуно те разумем. Фурај тако ако има финансијског смисла а ако не ради оно што најбоље знаш...почни ти први да професионално водиш заинтересоване одавде и оданде, одовуд и одонуд Јеер-ом, бајком или пешице стазама и богазама Србије. То знаш. То је рецимо једна од идеја да будеш само свој и да уживаш али како рече Тесла од хиљаду идеја једна је добра а од хиљду добрих једна је остварљива. Било-како-било ти ћеш то већ знати и сам Позз :D
Korisnikov avatar
Бранко
Freebiker
 
Postovi: 63
Pridružio se: 17 Maj 2010, 09:25

Re: САТ

Postod Nole » 30 Maj 2011, 10:42

Исто сам прошао као Бранко таман почех да гледам кад крај. Можда ће Алвировићи имати мало више слуха ако сазнају да за тему бицикла и свега што иде око тога (путовање, туризам, опрема ...) има заинтересованог гледалишта. У ту сврхи и пишем овај коментар. Надам се да ће у наредним емисијама тема циклотуризма наставити да се развија.
Korisnikov avatar
Nole
 
Postovi: 156
Pridružio se: 18 Mar 2011, 15:39
Lokacija: Novi Sad

Re: САТ

Postod bluealek » 30 Maj 2011, 11:01

Oni će imati sluha za sve ono što se njima čini da može biti zanimljivo prosečnom srpskom gledaocu/čitaocu, odnosno što podiže gledanost i tiraž. Čak i kada se radi o nekoj specifičnoj tematici kojom je malo verovatno da će prosečan gledalac/čitalac poželeti da se bavi, oni će to eventualno objaviti upakovano na način da ovaj to razume, i da mu deluje interesantno, makar i kao kuriozitet. Teško da ćete u SAT-u ikada videti nešto što je namenjeno nekom uskom, fanatičnom krugu entuzijasta bilo koje vrste, pogotovo ne prezentovano na način na koji je toj skupini najkorisnije, jer to doživljavaju kao nešto dosadno i potencijalno opasno po rejting emisije i časopisa.

To je i neka ključna koncepcijska razlika između mog i njihovog načina razmišljanja - ja sam se otkako znam za sebe obraćao vrlo specifičnim krugovima entuzijasta i široke narodne mase me kao publika uopšte nisu zanimale, a njih isključivo zanimaju široke narodne mase. Ne znam koliko će potencijal onoga što umem moći da dođe do izražaja u svetlu takvog koncepcijskog razilaženja. Do sada sam uspeo da im odradim gomilu tekstova tako da oni budu zadovoljni, često nije bilo lako. Ne mogu da dajem nikakve prognoze kako će se to ubuduće razvijati.
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Re: САТ

Postod ZareKG » 30 Maj 2011, 23:18

A da ti svaka treca recenica u tekstu bude "staza nacionalne vozacke akademije" posto je i onako to svaka peta recenica. Pa ih mozda malo odobrovoljis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
ZareKG
 
Postovi: 16
Pridružio se: 02 Feb 2005, 16:04
Lokacija: Kragujevac

Re: САТ

Postod bluealek » 31 Maj 2011, 00:04

Ne vidim šta je sporno u tome što u medijima koje emituju promovišu sopstveni projekat u koji su uložili vrlo ozbiljan novac? Logično da će da reklamiraju svoje, jer im to donosi pare, a ne perino i žikino. Ja zaista nemam nijedan osnov da ih kritikujem ili im zameram zbog onoga što sam pomenuo. Oni su napravili malu porodičnu medijsku imperiju koja zapošljava pedesetak ljudi, koja donosi vrlo konkretan prihod, koja ostvaruje merljive rejtinge, i sa njima moraju da rade i oni koji ih vole i oni koji ih mrze u toj branši, jer jedino oni realno mogu da im donesu bilo kakav publicitet. Svi ostali koji se kao nešto prave da se bave automobilskim novinarstvom u Srbiji prosto prodaju maglu i nemaju nikakvu težinu. Alvirovići imaju osnov da tvrde da je njihova koncepcija ispravna, jer je dokazana u praksi, donosi rezultate. To što nema mnogo zajedničkog sa koncepcijom kakva bi se meni dopadala svakako nije razlog da sada zbog mene bilo šta menjaju. Ja se ili uklapam, ili ne uklapam u sistem. Neki ustupci kada je u pitanju organizacija posla i vremena su mi učinjeni, a znajući koliko su pojedina pravila u SAT-u stroga, ja to mogu samo da cenim.

Bez obzira što dugoročnu perspektivu vidim u razvoju sopstvenog biznisa na način kako je to Branko opisao, to ne znači da ću sutra prestati da pišem za SAT - ponekad treba uložiti i mali napor i biti spreman na kompromis da bi se pronašao zajednički interes.
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Re: САТ

Postod ZareKG » 31 Maj 2011, 21:33

Ma nisam mislio nista lose i potpuno se slazem sa tobom. Ali mi je preterano napadno to ponavljanje "staza nacionalne vozacke akademije" . Jedino sto se vise pominje na RTS-u je "ulazak u evropsku uniju" :lol: :lol: .
ZareKG
 
Postovi: 16
Pridružio se: 02 Feb 2005, 16:04
Lokacija: Kragujevac


Povratak na Svaštara

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 2 gostiju