Odraz vremena

Kad je bicikl okačen o klin, onda fribajkeri sede ispred računara i pričaju...

Moderator: Moderatori

Odraz vremena

Postod bluealek » 21 Sep 2011, 22:37

KUSHA je napisao:Dopustio bih sebi jednu konstataciju.U zadnjih pola godine vidno se preslikava stanje u zemlji i na freebiking.Ljudi su sve više u obavezama,borbi za opstanak i finansijski se teže odlučuju da provedu jedan ili dva dana vozeći bicikl na udaljenim mestima što je i razumno.


Da, vreme jeste teško generalno, mada svako od nas verujem da ima neku specifičnu situaciju i ne može se sve trpati u isti koš. Neki su ostali bez posla, neki verovatno moraju zverski da zapinju da bi sačuvali posao (često za male plate), neki moraju da rade po nekoliko poslova da bi sastavili kraj s krajem. Rezultat je, međutim, isti - živimo u sve većoj meri mehaničke živote, živote koji su izgubili emociju i entuzijazam, to je činjenica. Nemamo više vremena za emociju, ili nemamo volje i snage da se opustimo.

Konkretno moja situacija je takva da radim u SAT-u za prilično skromnu platu, što sam svesno prihvatio da bih sačuvao dovoljno vremena da mogu da razvijam projekat za koji smatram da ima perspektivu i da bi u nekom trenutku mogao da postane osnovni izvor egzistencije, a to je Jeep Klub. Trenutno je u fazi da guta ogromnu količinu vremena i truda, a još uvek nije počeo da donosi novac, što za posledicu ima da praktično ničemu van ta dva posla nisam u prilici da posvetim vreme. Ako priču sa Jeep Klubom budem otaljavao i ako se ne budem iz petnih žila upinjao da neke zamisli sprovedem do kraja, rezultat će izostati i sav trud će biti uzaludan. Kada radite za sebe drugi vas neće ni podsećati šta treba da uradite, niti će vam lupati packe zato što nešto niste uradili. Samo se neće dogoditi ono što ste planirali da se dogodi.

Zato nemojte da mislite da je u pitanju nedostatak želje da se ide na bajkerske ture - zaista ne postižem :(
Korisnikov avatar
bluealek
Freebiking druid
 
Postovi: 1984
Pridružio se: 01 Feb 2005, 19:49
Lokacija: Beograd

Povratak na Svaštara

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju