Završetak leta

Kad je bicikl okačen o klin, onda fribajkeri sede ispred računara i pričaju...

Moderator: Moderatori

Post Reply
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Završetak leta

Post by bluealek »

Priželjkivao sam doduše da potraje bar još 2-3 meseca, ali sam bio svestan da to nije realna želja :( . Krivo mi je što protekli, sada je već prilično izvesno, poslednji LETNJI vikend ove jeseni nisam iskoristio na način kako ga je većina vas iskoristila, ali - zaista se nije moglo. Od subote nam najavljuju naglo i dramatično zahlađenje :cry: . Još koliko u petak na Crnom vrhu imaćemo sunce i temperaturu u rasponu od 13 do 22 stepena, a već u subotu stiže kiša i temperatura od 2 do 7 C! :shock: . Sezona kampovanja definitivno prelazi iz letnje-opuštene, u ekstremno-preživljavačku fazu...
User avatar
pedja
Freebiker
Posts: 417
Joined: 01 Feb 2005, 17:32
Location: Užice
Contact:

Re: Završetak leta

Post by pedja »

Otkako ima terenca, vise me ne pogadja toliko zavrsetak leta. Sad imam cime da se zanimam u planini i po losijem vremenu.
User avatar
bluealek
Freebiking druid
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2005, 18:49
Location: Beograd
Contact:

Re: Završetak leta

Post by bluealek »

U pravu si Peđa, mada su off-road ture tokom hladnijeg dela godine ipak nešto drugačije od letnjih. Prvo što dan traje daleko kraće, tako da imaš manje vremena za kvalitetno muvanje po prirodi i istraživanje. Drugo, nema onog opuštenog kontakta s prirodom, ideje da možeš da digneš šator bilo gde i da se pritom ne smrzneš, da ti nije neophodna vatra da bi mogao da sediš na otvorenom i posmatraš noć, jednostavno sve je drugačije. Leti ne razmišljaš previše gde ćeš da kreneš, da li će da bude isuviše vlažno pa ćeš negde bočno da otklizaš bez šanse da se izvučeš, dok je u vlažnoj sezoni to nešto što ti uvek visi nad glavom. Recimo, propustio sam leto da izađem Jeep-om na Mikulj (mislim na sam vrh, iznad onih stena), tako da je možda šansa da se to u ovoj sezoni uradi propuštena. Prošle jeseni smo pokušali krajem oktobra, ali mrka kapa - ima jedan deo gde, čim se zemlja svakodnevno vlaži od rose i nedovoljno je toplo da to sunce tokom dana prosuši, tlo se smekša i nema šanse da imaš adekvatnu trakciju, kakve god da su ti gume. Zimi uglavnom ideš na mesta koja poznaješ, a leti otkrivaš nova. Zato je leto tako dragoceno.
Post Reply