Srednja glava Kinex
Moderator: Moderatori
Srednja glava Kinex
Imem jedan problem,naime, pre mesec dana kupio sam Capriolo Monitor, sve je bilo savrseno,i sada je,ali pocelo je da se cuje "kvrckanje' u srednjoj glavi.Ne bih se mnogo nervirao,ali se to isto lupanje cuje i kod mog prijatelja koji ima kobru.U cemu je problem i kako da ga resim
Pozdrav
Pozdrav
Ako si siguran da je kvrčanje definitivno iz nje, Kvalitetna noname srednja glava je krepala. Uskoro računaj na zamenu.
U planetovom servisu sam čuo da i šimanove 'četvrtke' (tj socijal kalasa) nisu ko zna kakve i da je trajanje istoh lutrija. Mogu da traju 2-3 sezone, mogu da crknu na pola.
Ja sam dosad tri promenio
U planetovom servisu sam čuo da i šimanove 'četvrtke' (tj socijal kalasa) nisu ko zna kakve i da je trajanje istoh lutrija. Mogu da traju 2-3 sezone, mogu da crknu na pola.
Ja sam dosad tri promenio

Pa taj zvuk definitivno dolazi iz srednje glave, i javlja se povremeno,na primer danas ga nije bilo,i nije tako bucan vec pri jacem pritisku cuje se tihi zvuk.Cudi me sto je to tako jer sam biciklo kupio pre meseca dana i nisam ga nesto bas opterecivao. Koliko cu moci da jos vozim tako, i da li je to neko ozbiljan kvar?Koji srednju glavu da ugradim sledeci put
-
- Freebiker
Capriolo kazes ?

Zvuci na to da ju je stiglo vreme za zamenu.
U Planetu (pa i u Caprjolu verovatno) Shimano patrona kosta oko 600din za najjeftiniju cetvrtku za engleskim navojem ..
To ce ti drzati par sezona bez problema.
Ne moras da dajes silne pare na neku skuplju,BB-TS30 radi posao (ako ti treba engleski navoj)
Hmmm,ali samo mesec dana ? da se nije nesto odpustilo ? odnosno nije bilo dobro zategnuto ?
Uhvati dobro za kurblu,kolega nek drzi ram,i proveri da li ima lufta i njoj.
a mozda kvrckanje dolazi sa nekog drugog mesta ?
Izvor je nekada JAKO tesko pronaci,pogotovo ako krcka samo tokom voznje ..
Meni je tako nesto kvrckalo i kvrckalo,i mislio sam ko zna sta je,
kad ono kvrckala opruga koja nateze plocici spd pedale :/
malo teflona na nju je sve resilo ..
`

Zvuci na to da ju je stiglo vreme za zamenu.
U Planetu (pa i u Caprjolu verovatno) Shimano patrona kosta oko 600din za najjeftiniju cetvrtku za engleskim navojem ..
To ce ti drzati par sezona bez problema.
Ne moras da dajes silne pare na neku skuplju,BB-TS30 radi posao (ako ti treba engleski navoj)
Hmmm,ali samo mesec dana ? da se nije nesto odpustilo ? odnosno nije bilo dobro zategnuto ?
Uhvati dobro za kurblu,kolega nek drzi ram,i proveri da li ima lufta i njoj.
a mozda kvrckanje dolazi sa nekog drugog mesta ?
Izvor je nekada JAKO tesko pronaci,pogotovo ako krcka samo tokom voznje ..
Meni je tako nesto kvrckalo i kvrckalo,i mislio sam ko zna sta je,
kad ono kvrckala opruga koja nateze plocici spd pedale :/
malo teflona na nju je sve resilo ..
`
Proverio sam kurblu,cvrsto je stegnuta a kad verglam u mestu nema tog zvuka,e sad,da l je nesto drugo u pitanju istrazicu, u svakom slucaju bajs mi ide savrseno,bez ikakvih smetnji,osim povremenih kvrckanja,koji nisu redovni,vec povremeni
Hvala vam na savetima ne znam sta bih bez vas,stvarno ste vise nego korektni,pogledacu ponovo gde kvrcka pa cu da javim,nadam se da cu uspeti da nadjem gde kvrcka
Hvala u svakom slucaju
Hvala vam na savetima ne znam sta bih bez vas,stvarno ste vise nego korektni,pogledacu ponovo gde kvrcka pa cu da javim,nadam se da cu uspeti da nadjem gde kvrcka

Hvala u svakom slucaju