Lezeci kolega Marko iz Italije, kog sam upoznao jesenas u Sloveniji na skupu, organizuje prvi put skup,
sa bazom i Udinama (nedaleko od granice sa Slovenijom) i sa dva kruga u dva dana.
Opcije hrane i smestaja su ostavljene samim ucesnicima da odaberu, dakle nikakve "startnine" nece biti.
Ali nudi se povoljan smestaj i hrana ako neko hoce.
No, da ne duzim, sve detalje mozete neci ovde: http://www.udobnoposvetu.si/wp-content/ ... no_eng.pdf
U svakom slucaju bice tu dosta lezecih iz Italije i Slovenije, a koliko vidim i Austrije.
Meni je svakako dogadjaj interesantan, i rado bih prisustvovao, ali nesto nisam odusevljen idejom da sam idem,
pogotovo ne vozom, iz prostog razloga visoke cene takvog puta (pored karte za bicikl deru kozu, pogotovo hrvati)
ALI ! sasvim je smisleno ako bi se par nas skupilo i spakovalo u kakav auto i uz deljenje troskova stigli jeftino tamo i nazad.
Viza ne treba, a pastetu i kifle mozemo poneti odavde

Do onde i nazad ima oko 1400km, znaci jedno max 90 litara benzina koliko mali autic (punto) moze da potrosi,
sto zavisno od cene dodje 100-110 eur, pa podeljeno na tri koliko realno ljudi i bicikala moze da se spakuje u takav auto.
Putovanje bi trajalo sigurno 9 sati, a autoputem jedno 3 sata krace, ali se zbog visoke cene bas i ne isplati
za auto koji ili jedva moze da nagura 130, ili pri toj brzini trosi 10 litara

Pa, ako bi neko bio zainteresovan za takav izlet u prijateljsku nam Italiju, neka izrazi svoje zainteresovanje,
pa da vidimo mozemo li ogranizovati kakvu nasu delegaciju da prisustvuje tom istorijskom trenutku - prvom skupu lezecih u Italiji

Pozzzz