Nešto razmišljam da odcikliram do jedne vikendice kod Bele Crkve, i
da tamo boravim par dana. U stvari, vikendica bi mi bila kao neka baza
za vožnje po okolini, a i želeo bih da konačno posetim NP "Beušnica" u
Rumuniji.
Ako je neko zainteresovan da ide sa mnom, ili, ima neku
dopunu/prepravku/update ovog plana, neka se javi pa da se dogovorimo.
Gledam danas prognozu, izgleda da će vreme biti sunčano i toplo, taman
da natenane pripremim i konzumiram moj specijalitet -opušteno banatsko
biciklliranje za dve/tri/x osoba sa prelivom od plavog neba.
Momir
Prvi maj - Banat i ostalo
Moderator: Moderatori
Re: Prvi maj - Banat i ostalo
Bas mi nedostaje da spojim par dana na biciklu, zaboravih na takvu ishranu od prosle godine, tako da Momire eto me, idemo da probamo biometrijski specijalitet.
Plan je sledeći:
Polazi se u petak, 30. aprila u 8 sati ujutru, mesto sastanka je silazak sa Pančevačkog mosta, znači banatska strana.
Petak:
Vozimo bicikle do Kajtasova, idemo nasipom koliko možemo. Taj dan prelazimo 90 kilometara, onako polako, oopušteno, sa stajankama za pauze i pauzama za stajanke.
U zavisnosti od toga koliko nas bude, spavamo ili u vikendici ili u šatorima u dvorištu vikendice što ne bi trebalo da bude problem jer je vremenska prognoza više nego dobra.
Subota:
Ujutru, kada se dogovorimo ustajemo, ostavljamo opremu u vikendici i idemo do graničnog prelaza sa Rumunijom koji je udaljen oko 21 kilometar i onda idemo do NP "Beušnica" koji je odatle udaljen petnaestak kilometara. Tu boravimo koliko želimo, i pre mraka se vraćamo do Kajtasova na odmor.
Nedelja:
Ujutru krećemo za Beograd gde stižemo posle podne-uveče.
Hranimo se po prodavnicama i trafikama, po želji. Tempo vožnje će biti više nego pristupačan, nigde ne žurimo. O ostalim detaljima se dogovaramo na licu mesta.
Za kontakt: 060/726-7-726
shurda@gmail.com
Momir
Polazi se u petak, 30. aprila u 8 sati ujutru, mesto sastanka je silazak sa Pančevačkog mosta, znači banatska strana.
Petak:
Vozimo bicikle do Kajtasova, idemo nasipom koliko možemo. Taj dan prelazimo 90 kilometara, onako polako, oopušteno, sa stajankama za pauze i pauzama za stajanke.
U zavisnosti od toga koliko nas bude, spavamo ili u vikendici ili u šatorima u dvorištu vikendice što ne bi trebalo da bude problem jer je vremenska prognoza više nego dobra.
Subota:
Ujutru, kada se dogovorimo ustajemo, ostavljamo opremu u vikendici i idemo do graničnog prelaza sa Rumunijom koji je udaljen oko 21 kilometar i onda idemo do NP "Beušnica" koji je odatle udaljen petnaestak kilometara. Tu boravimo koliko želimo, i pre mraka se vraćamo do Kajtasova na odmor.
Nedelja:
Ujutru krećemo za Beograd gde stižemo posle podne-uveče.
Hranimo se po prodavnicama i trafikama, po želji. Tempo vožnje će biti više nego pristupačan, nigde ne žurimo. O ostalim detaljima se dogovaramo na licu mesta.
Za kontakt: 060/726-7-726
shurda@gmail.com
Momir
Ja planiram slicnu turu do Rumunije, ali jos uvek cekam da mi zavrse novi pasos, a i za voznju sam slobodan samo vikendom
.
Ocekujem izvestaj o interesantnim objektima koje ste posetili.

Ocekujem izvestaj o interesantnim objektima koje ste posetili.
Odlicna tura, tako vam zavidim, mene muci petak (radim), crveni pasos (jos uvek imam plavi) a tako bi rado se provozao sa vama...
A i da sam to uklopio imao bi mozda problem sa ponedeljkom dolaze mi majstori kuci nesto da rade, pa mora da se pripomogne malo...
A i da sam to uklopio imao bi mozda problem sa ponedeljkom dolaze mi majstori kuci nesto da rade, pa mora da se pripomogne malo...

Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
Dok se momci ne odmore i ne podele fotke i par redova teksta sa nama evo jedne fotke koju sam dobio od Rajka. Rajko se potrudio da ih presretne na njihovom putu...

Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
Sleva na desno, stoje: Marko, Vlada, Momir, Snezana, Nesa, Spasa
Čuče: Rajko, Ed
Slikano u Kovinu, gde se grupa podelila. Vlada, Snežana i ja smo ispratili Kanađanina Eda do Banatske Palanke i skele, ostali su se vratili.