I ja sam Barda tako povremeno imao utisak da pojedina godišnja doba "nestaju", ali, kad dobro razmislim, sva su na broju i sva manje ili više imaju svoje tipične karakteristike

. Tako, na primer, koliko god ti u jesen na momente bilo hladno, ta hladnoća se ne može porediti sa surovošću i beskompromisnošću zimske hladnoće. Koliko god u jesen umeo da padne snegić, to se uvek brzo otopi i nikad nije onaj PRAVI sneg, kakav imamo evo već jedno par meseci unazad. Koliko god u proleće preko dana umelo da bude toplo i koliko god mi već uživali u dugim danima, ledene noći nam nedvosmisleno stavljaju do znanja da još nije stiglo leto. Koliko god jesen bila prijatna, u jesen više ne možemo tako opušteno da kampujemo kao leti, drugačiji je osećaj. Tako da, bez obzira na moguće velike varijacije unutar jednog godišnjeg doba, naša čula nepogrešivo registruju u kome od njih se nalazimo, i neću preterati ako kažem da ga osećamo čitavim bićem

. U pravu si kad kažeš da svako ima neku svoju lepotu, mada ja nekako što sam matoriji to sve više čeznem za onim dobima godine kada u šatoru može da se spava čak i bez himalajske vreće