Prvo da se svima zahvalim na više nego lepoj vožnji po Suvoborskim brdima (i druženju), a onako kroz priču primetio sam da je većina zainteresovana da se provoza Divčibarama, u širem smislu, pa i dalje. Tačnije, da se okupimo i napravimo krug po Maljenu, ako vreme dozvoli. Ja bih voleo da to bude ove 2012. godine, onako za kraj sezone. Pošto me je Kusha uvrstio u spisak neodlučnih ili nesigurnih učesnika

, ja bih da to koliko-toliko promenim. Šalim se, ne smeta, ja zaista pratim dešavanja, ali nisam uvek u situaciji da se uklopim.
Elem, ovo je moj predlog:
Staza je negde oko 42 km, naravno, brdsko-uzbrdsko-uzbrdsko-nizbrdska

. Mislim da je to ok da se lagano sa uživanjem pređe i u ovim kratkim jesenjim danima. Ako ipak ne, onda proleće je pravo vreme. Recimo, sastali bi se na Divčibarama u centru, tamo ima dosta mesta za vozila, a odatle bi krenuli prema vikend naselju, meteorološko-seizmološkoj stanici i dalje prema Crnom vrhu (1098 m). Potom bi se spustili ka asfaltu i vikend-naselju Rastovac, pa niz kosu ka selu Skakavci. Tamo ima lep vodopad, šumska kućica, lep ambijent za odmor. Dalje prema Tometinom polju i uspon ka Velikom Maljenu 970 m, dalje ka vrhu Vlasovi (1003 m) i Kraljevom stolu (1103 m) i na kraju opet u centar Divčibara.
Da ne trošim reči kako je staza i predeo predivan, mislim da je to svima jasno

. Ja sam deo ovoga išao peške nekoliko puta, ako budem išao biću od pomoći, a ima i trek kreiran na osnovu tog iskustva.
Do Divčibara od Beograda: Ibarska magistrala, OMV pumpa, Lajkovac, levo za Mionicu, pa u Mionici desno-levo ka Divčibarama. Novi Sad, Požarevac i Kraljevo znaju bolje od mene kako

.
Namerno nisam objavio, samo predlažem, neka to neko drugi objavi slobodno, jer još ne znam koji vikend ću moći da odvojim za ovu turu, eto

. Samo sam hteo da zaintrigiram učesnike sa Suvoborske ture: Polara, Bardu, Fermaxa, Kushu...
Link ka treku koji možete pogledati:
http://ridewithgps.com/routes/1868794