nov sam na forumu i nadam se da ćemo se lepo družiti.

Imao sam jednu neprijatnost početkom novembra, zbog koje ću, kako rekoše ortoped i fizijatar, do kraja života imati "nešto".
Ukratko, na (asfaltnoj) biciklističkoj stazi sam sa svojih 90 kg pri (ako GPS ne laže) 27 km/h udario prednjim točkom psa, i leteo sam jedno 3 sekunde, uz bar 2 lupinga, nekih 10-ak metara. Stradali su (po težini, a verovatno i tim redom) levi lakat, glava, levi kuk, desno koleno. Lakat ima krhotine, slomljene su obe kosti u samom laktu, povređena je i hrskavica, itd, da ne davim...
Razmišljam, kad se oporavim, da nastavim sa vožnjom, ali isto razmišljam šta bi bilo optimalno da nabavim, a da ne izgledam kao strašilo. Razmišljao sam o kacigi, i nekoj "gladijator" jakni (štitnici + kornjača), ali mi je to sve nekako preterano, a ne znam koliko stvarno korisno?
Ako ništa drugo, trebaće mi zaštita bar za ovaj lakat (i možda kolena), pa me interesuje kolika je razlika u udobnosti i funkcionalnosti između samo postavljenih štitnika (sunđer), i onih sa plastičnim ojačanjima. Šta i gde ima da se kupi?
Hvala