Jedan putopis o Staroj planini, leto 2008.

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Post Reply
bluealek
Freebiking druid

Jedan putopis o Staroj planini, leto 2008.

Post by bluealek »

Dragi bajkeri, planinari i ostali ljubitelji prirode,

Priču o Staroj planini nikad nije lako ispričati, pogotovo ako ste joj u pohode otišli na način kako priliči – sa puno raspoloživog vremena, sa pravom duhovnom vibracijom i širom otvorenih čula. Putopis koji ćete pročitati će vam, nadam se, dočarati taj nesvakidašnji doživljaj stapanja sa Starom planinom i njenim veličanstvenim rekama u leto, ali i činjenicu da putovanje do takvog jednog prostora može biti mnogo više od pukog transporta od tačke A do tačke B. Tek kada ste spremni da zavirite i levo i desno, da poslušate zov udaljenog prizora, promenite plan, dozvolite sebi da vas priroda iznenadi, osetićete se zaista slobodnim, a to je onaj duh koji Freebiking od prvih dana do danas pokušava da neguje i približi što širem krugu ljudi.

http://www.freebiking.org/Freewheeling/ ... drzaj.html

Image

Ovo je jedan od najopširnijih putopisa na Freebikingu do sada. Sa preko 100000 slovnih znakova u 7 poglavlja i foto galerijom od 270 fotografija (probranih od oko 1500 snimljenih fotografija) podeljenih u 7 albuma, propraćeno mapama i GPS trekovima, pokušali smo, jednostavnim jezikom, da vam prenesemo impresiju. Ako ste u priči barem malo uživali, ako su vas fotografije napojile lepotom prirode, ako ste otkrili nešto novo i ako smo uspeli da vas zaintrigiramo da ove predele posetite, ovaj putopis je ispunio svoju svrhu.

Tu je, naravno, i pregršt fotografija sa raznih vodopada Stare planine, o kojima smo nedavno na yu-mount listi pisali. Vidimo se na Staroj planini na leto :-)

Vaši,
Goca i Saša
Gosha
Freewheeler

Re: Jedan putopis o Staroj planini, leto 2008.

Post by Gosha »

Impresivno!

Cuvali ste pricu za ove hladne dane, kada utihne sa dogadjajima :D
alazovic
Freebiking druid

Post by alazovic »

Eto, sad sam potpuno shvatio ono vaše ushićenje koje ste pokušavali da mi prenesete davne julske noći 2008. na obali Studenice...
Image
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
bluealek
Freebiking druid

Post by bluealek »

Ma nismo toliko "čuvali priču" koliko nisam hteo sve da napravim onako na brzaka, ko na pokretnoj traci kako radim tekstove za platu. Tokom novogodišnjih praznika je bilo nekoliko dana da se čovek ufura u odgovarajuće raspoloženje i napravi nešto što se koliko toliko uklapa s fotkama koje smo imali. Opet je rađeno prilično kampanjski i pod presijom, ali vreme u kome živimo je takva ludnica da se jednostavno ne može drugačije, u svakom danu ti zafali barem po nekoliko sati da bi stigao da uradiš sve što bi voleo da uradiš.

Drago mi je da sam nešto ovim pisanijem ipak uspešno dočarao, što Acin komentar nesumnjivo govori. Već sam pomislio da više ne umem da pišem ništa sem suvoparnih novinskih članaka 8)
rajko55
Freebiker

Post by rajko55 »

Sale hvala za fantasticnu pricu i fotke, uzivao sami u prici i u fotkama , i vadi iz magacina jos toga jer znam da krijes jos dosta dobih reportaza i slika pa je red da ih podelis sa nama. veliki pozdrav od Rajka
Post Reply