Mislim da ću biti fleksibilan sa vremenom, i da ću dosta moći da biram. Samo je pitanje da li ću uopšte imati vremena

A moj izbor vremena dosta zavisi od izbora ture. Ako bih odabrao čisto hercegovačku trasu (a naročito ako bude bez ozbiljnih planina), onda bih najradije išao na proleće, dok još nije vrućina. Znači, april ili maj.
Ako skockam sa Saletom ovu priču koja počinje od Durmitora, onda bih čekao makar juni.
A ako ipak rešim da krenem iz Glamočkog polja, onda mi se nekako nameće početak avgusta, jer bih voleo da za Svetog Iliju budem u Zajarugi kod mog prijatelja Žoleta. Mada priznajem da avgust nije idealno doba za hercegovačke goleti.
Ako mi se sve ovo izjalovi, neću imati ništa protiv ni da odem u oktobru, kad je verovatno i najlepše za provozati po kamenu. A verujem da u niskoj Hercegovini ni tad nije hladno za kampovanje.
A ti ? Jesi li postao gadljiv na neudobne planinske staze, ili nemaš ništa protiv da ponekad poneseš svog trotočkaša u rukama

Mada u nekim varijantama ova tura može da bude i prilično udobna, i možemo i tako nešto da sklopimo.