Molio bih one koji još uvek nisu uplatili da svrate sutra na sastanak PSD Železničar (sala opštine Novi Beograd) između 18 i 20 h i da me potraže (obično sam u donjem levom delu sale - ako ne nađu mene, mogu da se obrate i Goci). Ukoliko to niste u mogućnosti, barem mi potvrdite mejlom ili telefonom da ste sigurni kao učesnik, kako bih zaključio spisak. Kako sada stvari stoje, imamo još 2 slobodna mesta u minibusu. Svakoga ko reši da odustane u poslednja 2 dana pred polazak molio bih da pronađe zamenu.
Polazimo u 6 h u subotu, 9. maja, sa parkinga u Ustaničkoj ulici između hotela Srbija i parka Šumice (tu je zanatski centar, kineski restoran i još neki objekti). Na tom parkingu po pravilu ima dovoljno mesta da ostavite svoje automobile, a parkiranje se ne naplaćuje.
Vožnja se odvija prema programu i satnici datoj u najavi na sajtu. Skrenuo bih pažnju učesnicima samo na jedan detalj koji je, prošli put kada smo vozili ovu turu, kod nekih učesnika izazvao malo neprijatno iznenađenje. Naime, 2 km dugi napušteni tunel kroz Samanjac koji ćemo prepedalirati (ne zaboravite SVETLA za bicikl!) u početnih 200 metara obično je prekriven vodom u dubini od oko 10-20 cm, barem u proleće. To znači da ćete vrlo verovatno vozeći taj deo u manjoj ili većoj meri kvasiti obuću, pa napravite plan u skladu s tim koji vam najviše odgovara – bilo da pedalirate u nekoj planinarskoj obući koja ne propušta vodu tako lako, ili da se izujete i tih 200 metara prepedalirate bosi, kako su to neki prošli put činili.
Vidimo se u Železničaru (ili čujemo telefonom), a zatim u subotu rano ujutro krećemo trasom „istočnog ćire“ ka Rtnju