Grza - Rtanj - Grza, 9-10. maj 2009.

Najave planiranih bajkerskih, planinarskih i ostalih aktivnosti u prirodi

Moderator: Moderatori

bluealek
Freebiking druid

Re: Grza - Rtanj - Grza, 9-10. maj 2009.

Post by bluealek »

Zbog manjeg broja učesnika nego što je bilo predviđeno, minibus za 18 osoba zamenjen je onim za 11 osoba, što podrazumeva određenu korekciju cene prevoza – cena izleta će morati da ode sa 2700 dinara na 2900 dinara. Za učesnike koji su se već prijavili, a ne pristaju na promenu cene, nema problema, platiću tu razliku za vas (moja je greška što sam pretpostavio da će nam trebati veći bus, odnosno da će biti više zainteresovanih učesnika – deluje da nam je fruškogorski maraton malo pomrsio planove :-)).

Molio bih one koji još uvek nisu uplatili da svrate sutra na sastanak PSD Železničar (sala opštine Novi Beograd) između 18 i 20 h i da me potraže (obično sam u donjem levom delu sale - ako ne nađu mene, mogu da se obrate i Goci). Ukoliko to niste u mogućnosti, barem mi potvrdite mejlom ili telefonom da ste sigurni kao učesnik, kako bih zaključio spisak. Kako sada stvari stoje, imamo još 2 slobodna mesta u minibusu. Svakoga ko reši da odustane u poslednja 2 dana pred polazak molio bih da pronađe zamenu.

Polazimo u 6 h u subotu, 9. maja, sa parkinga u Ustaničkoj ulici između hotela Srbija i parka Šumice (tu je zanatski centar, kineski restoran i još neki objekti). Na tom parkingu po pravilu ima dovoljno mesta da ostavite svoje automobile, a parkiranje se ne naplaćuje.

Vožnja se odvija prema programu i satnici datoj u najavi na sajtu. Skrenuo bih pažnju učesnicima samo na jedan detalj koji je, prošli put kada smo vozili ovu turu, kod nekih učesnika izazvao malo neprijatno iznenađenje. Naime, 2 km dugi napušteni tunel kroz Samanjac koji ćemo prepedalirati (ne zaboravite SVETLA za bicikl!) u početnih 200 metara obično je prekriven vodom u dubini od oko 10-20 cm, barem u proleće. To znači da ćete vrlo verovatno vozeći taj deo u manjoj ili većoj meri kvasiti obuću, pa napravite plan u skladu s tim koji vam najviše odgovara – bilo da pedalirate u nekoj planinarskoj obući koja ne propušta vodu tako lako, ili da se izujete i tih 200 metara prepedalirate bosi, kako su to neki prošli put činili.

Vidimo se u Železničaru (ili čujemo telefonom), a zatim u subotu rano ujutro krećemo trasom „istočnog ćire“ ka Rtnju :-)
bluealek
Freebiking druid

Post by bluealek »

Molio bih bajkera koji me je zvao u sredu 29. aprila u 13:53 dok sam bio u kolima u vezi ture Grza - Rtanj (čini mi se da je rekao da se zove Bogdan, ili Zoran), da mi se javi što pre radi potvrde i evidencije. Rezervisao je dva mesta, a rekao je da možda ima još dvojicu zainteresovanih drugara, što neće znati pre sredine naredne nedelje. Na broj koji je ostavio javlja se neko iz „Politike“, dakle u pitanju je velika firma gde je praktično nemoguće locirati čoveka ako nemam njegovo tačno ime.

Ukoliko mi se ne javi da ostavi svoje tačne podatke i telefon (obećao je da će mi imena i telefone učesnika poslati mejlom, što nije učinio) i potvrdi učešće, računam da su ta dva mesta upražnjena.

Uzgred, novosadisti, zrenjaninci... Ovoga puta niste zainteresovani? Niko od vas se ne oglašava, što je na FB-u počelo da postaje malo čudno :)
sssasa
Freebiker

Post by sssasa »

...zaboravih da napomenem. Ja bih onu varijantu smestaja sto je tih 200kinti skuplja. Eto ovo nek bude kao zvanicno da te obavestim (mislim na Saleta). Ipak je to samo jedna flajka piva a verujeem da c e mi malo kvalitetniji smestaj znaciti nakon celodnevnog pedalanja.
rajko55
Freebiker

Post by rajko55 »

Jos jedna prijava za doplatu :D posto ja posle nastavljam Kopaonik-Lovcen-Kotor-Budva-Petrovac pa nazad u Srbiju.pozdrav :D
bluealek
Freebiking druid

Post by bluealek »

Ok, čim dođu na posao ujutro pokušaću za sve zainteresovane da rezervišem smeštaj u renoviranoj zgradi, s tim što treba imati na umu da su najavili neku proslavu firme i da je neizvesno koliko će soba u tom objektu ostati slobodno. U staroj zgradi, koju zovu "planinarski dom", rečeno mi je da mesta ima dovoljno i za znatno veće grupe od ove naše.
Nikola
Freebiker

Post by Nikola »

Pozdrav freebajkeri! Ja bih išao ali burazer ma svadbu ovog vikenda tako da sam sprečen...inače neki okvirni dogovor je pao da prisustvujemo onoj turi na Kučaju krajem maja
sel_emil
Freebiker

Post by sel_emil »

Pozdrav, moj izgovor je momačko veče kojem se dugo radujem :mrgreen:
lep provod, družimo se na Kučaju
Emil NS
bluealek
Freebiking druid

Post by bluealek »

Imamo još jedno ili dva slobodna mesta za izlet (jedan od učesnika se koleba, jer njegovi drugari ne žele da se prijave). Ukoliko želite da krenete, sami ili s nekim, javite mi što pre na 064 1159852.
bluealek
Freebiking druid

Post by bluealek »

Ostalo je još 12 sati do polaska. Ekipa je formirana, još jedno mesto u minibusu čeka srećnog vlasnika :) . Obećavaju nam lepo vreme, tako da su tu svi uslovi da i ovo bude tura za pamćenje. Još jednom da ponovim svim učesnicima - dođite na parking između hotela Srbija i parka Šumice u Ustaničkoj bar negde oko 5:40 - 5:45, kako bismo do 6:00 uredno popakovali bicikle u prikolicu i bili spremni da krenemo na vreme - što pre stignemo na polazište, bićemo opušteniji u vožnji :)

Lepo se naspavajte, proverite da li ste spakovali sve što vam treba (ne preterujte sa stvarima, jer će minibus ipak posle od Grze produžiti do mesta gde spavamo, tako da višak možete da ostavite i u njemu).
shebez
Freebiking druid

Post by shebez »

dođite na parking između hotela Srbija i parka Šumice u Ustaničkoj bar negde oko 5:40 - 5:45, kako bismo do 6:00 uredno popakovali bicikle u prikolicu i bili spremni da krenemo na vreme
Sale ako Yuri ide sa nama reci mu da krecemo u 4:00 kako bi stigao do 6:00 :lol: :lol: :lol:
Opet ce da kasni...
Kada krenem - znaću kuda, kada stignem - znaću zašto, kad se vratim... znaću kome
bluealek
Freebiking druid

Post by bluealek »

Na žalost ne ide :( . Na putu je nazad iz Budve i autobus će mu stići u Beograd prekasno. Jedino da uskoči u neki bus na redovnoj liniji prema Zaječaru ili Boru i da dođe u subotu uveče na Rtanj, pa da pedalira s nama drugog dana.
Locked