ta upozorenja nisu vredela ništa za tvrodglave kao što smo mi. U subotu, 11. jula u 8h smo krenuli iz Niša ka Babinom zubu.
Dvojica iz Leskovca i trojica iz Niša. Čekao nas je put od 90 km, sa zadnjih 10 km izuzetnog uspona. Pored tmurnog neba i
povremene vrlo sitne kiše lepo smo napredovali veći deo puta. Bilo je malo borbe sa prilagođavanjem odeće uslovima na terenu,
sa kabanicom se preznojimo uzbrdo, a bez nje bi pokisnuli, a kiša je padala vrlo slabim intenzitetom i često je prestajala i ponovo
počinjala sa padanjem. Ali taman kada smo mislili da ćemo se provući bez ozbiljnog natapanja, kiša je krenula da nam objašnjava da i
meteorolozi mogu biti tačni.... Na samo17 km od planinarskog doma "Babin Zub" moralo se pribeći spašavanju, na kome možemo zahvaliti
Milanovoj ženi koja je kolima došla nama u spas. Bicikle smo ostavili u jednoj obližnjoj kući kod jednih vrlo finih ljudi, a mi smo otišli
u dom da prenoćimo. Temperatura je uveče bila 7 stepeni, a ujutro čak 1 stepen... Ipak, dobro obučeni, spustili smo se do toplijih
krajeva. Nešto kasnije se pojavilo Sunce i ostatak vožnje do Niša i Leskovca nije predstavljao problem. Sve u svemu, jedno zanimljivo
iskustvo, koje nam se ne bi mnogo dopalo da nismo i sami svesno krenuli maltene u oblake... kišu smo očekivali, ali smo se nadali da
neće biti suviše jaka i da će dozvoliti da stignemo na cilj, ipak nismo uspeli ali to ne znači da nećemo pokušati ponovo.

Jedino što mi je zaista bilo krivo je to što nismo mogli da se spustimo do Toplog Dola, pa onda preko Zavojskog jezera i Pirota da se
vratimo u Leskovac, ali kao što rekoh.... vratićemo se mi gore!! I pored lošeg vremena slike su lepe i možete ih pogledati ovde:
http://picasaweb.google.com/vojislav.gr ... ubJul2009#
Pozdrav,
Gruja