Imam Sigmu BC 1600 i jedno pitanje. Kako da napravim nastavak koji ide od nosacha cajgera do pogona (treba mi za merenje kadence). Je'l mozhe od nekog drugog cajgera da skinem kabal sa delom koji chita magnet i da li cje to raditi? Inache BC 1600 ima opciju za merenje kadence ali nemam drugi chitach magneta.
Poz
Kako da napravim chitach kadence?
Moderator: Moderatori
Kako da napravim chitach kadence?

You mess with a rest now the best will make a mess.
-
- Freebiker
Ma samo stavis bilo koji senzor ..
Bila kakav senzor i magnet,isti kao i onaj za tocak.
Pogledaj u servisima,obicno se desava da im "stizu" bajsevi sa nosacima,
i senzor/magnetima,jer je predhodni vlasnik "zaboravio" da da i komp uz njega
Kontam da je to njima skoro beskorisna sitnica,
dakle ono,50-100 dinara i vozi ..
Jednom sam cak nasao nosac za SKS ShockBord,ali onaj deo sto ide u viljusku nije odgovarao ..
Ako vec nemas neki stari cajger koji bi mogao da upotrebis ..
Ali,da zivis negde u EU,i recimo pukne ti gumica od Sigme (ona koja fixira drzac ili senzor)
onda samo kontaktiras Sigmu,i oni ti posalju rezervni deo,ako ga vec nema u nekoj prodavnici u blizini ..

Pogledaj u servisima,obicno se desava da im "stizu" bajsevi sa nosacima,
i senzor/magnetima,jer je predhodni vlasnik "zaboravio" da da i komp uz njega

Kontam da je to njima skoro beskorisna sitnica,
dakle ono,50-100 dinara i vozi ..
Jednom sam cak nasao nosac za SKS ShockBord,ali onaj deo sto ide u viljusku nije odgovarao ..
Ako vec nemas neki stari cajger koji bi mogao da upotrebis ..
Ali,da zivis negde u EU,i recimo pukne ti gumica od Sigme (ona koja fixira drzac ili senzor)
onda samo kontaktiras Sigmu,i oni ti posalju rezervni deo,ako ga vec nema u nekoj prodavnici u blizini ..

Snashao sam se. Nosach od sigme 1600 ima dva kontaktna mesta koja su slobodna. Na njih sam nalemio dodatni kabal sa chitachem i sve radi (imam kabla za izvoz obmoto sam ga oko rama).
Magnet je bio mali problem ali kod Radeta sam dobio original magnet koji ide na pedalu.
Poz. Viktor
Magnet je bio mali problem ali kod Radeta sam dobio original magnet koji ide na pedalu.
Poz. Viktor

You mess with a rest now the best will make a mess.