Problem :(
Moderator: Moderatori
-
Problem :(
Pozz, pre neki dan sam kupio Drive Commander bajs.Istina, polovan je, ali je masina i po. Medjutim posle 3-4 dana primetio sam da zadnji tocak ide u levu stranu i tom prilikom udara i dere od ram. I to samo kad sam u 7 brzini ili nekoj od 5 pa nanize.
Rekoh, odvrnuo se i ja okrenem bicikl i odvrnem, pa vratim sve regularno. I tocak kao da je masinski balansiran.
Medjutim sledeci dan opet ista prica. Ako neko moze da pomogne, bio bih jako zahvalan. I da, zadnja felna je Promax sa Shimano 34T pogonom.
Rekoh, odvrnuo se i ja okrenem bicikl i odvrnem, pa vratim sve regularno. I tocak kao da je masinski balansiran.
Medjutim sledeci dan opet ista prica. Ako neko moze da pomogne, bio bih jako zahvalan. I da, zadnja felna je Promax sa Shimano 34T pogonom.
-
- Freebiker
Re: Problem :(
Hmmm ..
Osim ne zategnutog tockam ne znam sta bi moglo da bude ..
Posto je preko neta prilicon tesko uspostaviti pravu dijagnozu, da svratis do nekog servisa da pogledaju o cemu se radi ?
Pozzz
Osim ne zategnutog tockam ne znam sta bi moglo da bude ..
Posto je preko neta prilicon tesko uspostaviti pravu dijagnozu, da svratis do nekog servisa da pogledaju o cemu se radi ?
Pozzz
-
Tocak je zategnut, i to se vidi. On ode opet a ja koliko god da ga zategnem on bjezi, cak sam i primjetio da mi se felna pocinje kriviti. Do kojeg servisa da svratim??
-
- Freebiker
Pa sve servisi su ok. Zavisi gde to zgodno. Iz BG-a si ?
npr.
Brdo - Zrmanjska ulica na Banovom Brdu
Terrano - u Takovskoj, izmedju Svetogorske i Dzordza Vasingotna, zavuceno u dvoriste zgrade (iza bus/trolejbus stanice)
Planet Bajk - na Dorcolu, Dunavski kej pa na kraj bici stazom
npr.
Brdo - Zrmanjska ulica na Banovom Brdu
Terrano - u Takovskoj, izmedju Svetogorske i Dzordza Vasingotna, zavuceno u dvoriste zgrade (iza bus/trolejbus stanice)
Planet Bajk - na Dorcolu, Dunavski kej pa na kraj bici stazom
-
Ma jok, nisam ni u Srbiji xD, al' ok svraticu do nekog, bio sam vec i opet isto, nzm sta mu je...
Svakih 2 dana bajs naopacke i ovo nanovo...
E moj Jarane, kazi majstoru da zameni glavu zadnjeg tocka. I kad je sve na oko uredu,u glavi, a ono solja glave mrda u istoj.biohazard96 wrote:Ma jok, nisam ni u Srbiji xD, al' ok svraticu do nekog, bio sam vec i opet isto, nzm sta mu je...

pozdrav
Vlada
born for trike
born for trike
Jos bolja stvar je da kupis novu zadnju glavu (nablu) da te ne nasamare, posto za Shimano 34T pogon nisam cuo, a tako se obicno oznacava broj zubca sto u tvom slucaju je verovatno lancanik iliti prva brzina. I, ako ti nije problem jel mozes da napises koliko si pare dao za tu zverinu? 

-
To jest, stoji na prvoj Shimano T34...Mislio sam kupiti novi tocak komplet...Ovaj mi se cini malo kriv.
Nego, bio je 125 E. Ili ti 250 KM.
Pozz.
Nego, bio je 125 E. Ili ti 250 KM.
Pozz.
Mozes naci dosta povoljnje polovne MTB tockove sa Deore LX/XT nabalama za 50e, pa ti to nije tako lose resenje jer novi kostaju duplo vise.
Pitanje je samo koliko si ti spreman da izdvojis za tockove?
Pitanje je samo koliko si ti spreman da izdvojis za tockove?
-
Pazi, ja bih izdvojio max 50 E za tocak. Meni ne treba neki ekstremni zato sto ovdje, u Bijeljini, nema uslova za brdski biciklizam.
Tako da sam mislio uzeti Crypton X felnu sa nablom bez zvjezde, pozadi...
, a i problem je sto kod mene nema ni jedan ovlasceni prodavac dijelova za bajkove.(Jesam se usrecio).Pozz

Ma bezi od tih Cryptona i takve baljezgarije, nista to ne valja.
Lepo naruci od Cikloberze/Ciklonauta i ne brini.
Ovakvo nesto: http://www.cikloberza.com/show.php?id=27237
Lepo naruci od Cikloberze/Ciklonauta i ne brini.
Ovakvo nesto: http://www.cikloberza.com/show.php?id=27237
-
Za sad skinuo sam felnu sa capriola passata, hard rock felne, i ide savrseno, al' to je privremeno...ja bez bajka ne mogu da zivim
, a da li mi vredi da stavljam novu glavu, felna je promax...??

-
I da, onoj je kriva osovina
...

Dok ne probas nesto iz jaceg segmenta Shimano opreme (kao xt) ne znas sta je savrseno 

-
Pa ja bih, al dok odem u Srbiju pa dok kupim za to sve treba money money money... XD al ajde, i juce sam s njim postigao 58.9 kmh, u 12 brzini, ako odem malo dole preskace lanac zubce, moram kasetu mjenjati,al me mrzi
... a bajk je ono mountain freestyle fazon... posle voznje nisam mogao da sidjem, toliko su me noge bolile.
. Pozdrav