Premijerisovanje po Fruškoj...

Kraći i duži izveštaji i putopisi sa vaših putovanja po divljini, bilo planinarskih, bajkerskih ili nekako drugačije koncipiranih

Moderator: Moderatori

Post Reply
alazovic
Freebiking druid

Premijerisovanje po Fruškoj...

Post by alazovic »

E, najzad je došao i taj trenutak :)

Bio na Fruškoj Gori, tj onome što Vojvođani zovu planinom, a mi Šumadinci laganim brdašcem - prvi put...

I prelepo je bilo - čak je i vreme bilo idealno, sunčano, samo je opalo lišće podsećalo da je polovina novembra, a sve ostalo je ličilo na kraj septembra!

Hvala Saši i Žanu na veličanstvenom uvodu dan pre vožnje!
Hvala Igoru na društvu, prenoćištu, a i na trajku jer je on bio izvor većine fazona tog dana. Onaj jedan kod manastira Mala Remeta verovatno nikada neću zaboraviti:
Stiže bus pun hodočasnika, par njih se zagledaše u ljutu recumbent mašinu, a ja, da baš ne ostanu da žive u neznanju, sedoh i provozah par kružića oko njih. Par starijih gospođa iz grupe pažljivo je gledalo moju vožnju, a kad sam ustao sa trajka, jedna sa ushićenjem prokomentarisa: "Au, pa on je normalan, a ja mislila neki invalid" :lol: :lol:

Uzgred, Fruška je sva uzbrdonizbrdična, nema baš mnogo ravnih delova, tako da može dosta uspona da se nabije u vožnji. Doduše, usponi su kratki, ja se baš i ne oznojih jer sam navikao na konstantna pentranja od po 500 i više metara visinske razlike, ali za rekreaciju - kao stvoreno...

Još nešto - većina asfaltnih puteva su u GROZNOM stanju, posebno onaj koji od Inđije vodi do Iriškog. Ali, vidim, to uopšte ne smeta svim onim ljudima da dođu i šetaju pešačkim stazama. Nadam se da su putevi sa novosadske strane kvalitetni barem kao što je onaj od Vrdnika.

Možda bude i nekih sličica ovih dana, ako ih prebacim iz aparata. :)

A, da, umalo da zaboravim, pozdrav i za Gruju novosadskog i njegovu ekipu koju smo sreli tamo negde na pola puta.

Dosta od mene za prvi put, Fruška Goro, vidimo se opet 8)
Image
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
IRalic
Freebiker

Post by IRalic »

Pa da :) http://ir.fotopic.net/c1609680.html

`
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)
------------------
http://velomotion.weebly.com

Image
rajko55
Freebiker

Post by rajko55 »

Lapo vreme,lepi predeli i normalno svi preduslovi za lep provod a i slike su odlicne,a inace za neke je i Fruska gora Mont Everest. pozdrav od
Rajka
alazovic
Freebiking druid

Post by alazovic »

Najzad... http://alazovic.fotopic.net/c1611229.html
Image
There lie the woods of Lothlórien!...There are no trees like the trees of that land.
For in the autumn their leaves fall not, but turn to gold...
Post Reply